ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

header photo | Eduadvise: Empowering students on their College-bound Odyssey, member of OACAC, HECA, NACAC, IECA (assoc.)Σκέφτεστε τα μελλοντικά σας σχέδια; Αυτή είναι μία συναρπαστική στιγμή για εσάς και θα χαρούμε να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές σας.

ΟΙ ΘΕΡΙΝΟΙ ΜΗΝΕΣ

Οι καλοκαιρινές διακοπές σας δίνουν τη δυνατότητα να πάρετε μέρος σε διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Τα οργανωμένα προγράμματα διαιρούνται σε 4 κατηγορίες: ακαδημαϊκά, θεατρικά και εικαστικά, αθλητικά και προγράμματα κοινωνική αρωγής. Υπάρχει τεράστια ποικιλία προγραμμάτων διαθέσιμων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ σε κάθε κατηγορία, που μπορεί να ταιριάξουν με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους του κάθε μαθητή. Όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες και τους στόχους του μαθητή. Για παράδειγμα, υπάρχουν ακαδημαϊκά εμπλουτιστικά προγράμματα σε σπουδές ξένων γλωσσών, ανθρώπινη γενετική, ρομποτική και δεκάδες άλλα θέματα. Για το μαθητή που χρειάζεται μία ακαδημαϊκή ώθηση στα Αγγλικά ή σε κάποιο άλλο τομέα, αυτά τα προγράμματα είναι σωτήρια. Τα προγράμματα τεχνών και μουσικής δίνουν στους φοιτητές την ευκαιρία να παίξουν με άλλους μουσικούς, και σε κάποιες περιπτώσεις, να εμπλουτίσουν τη μουσική τους εμπειρία. Τα προγράμματα αθλητικών είναι πολλά, είτε για ερασιτέχνες παίκτες είτε για όσους βλέπουν τον αθλητισμό ως μελλοντικό επάγγελμα και αναζητούν υποτροφία σε επίπεδο κολλεγίου. Τέλος, υπάρχουν πολλά προγράμματα όπου οι φοιτητές μπορούν να βοηθήσουν ομάδες με ειδικές ανάγκες ή μειονότητες διδάσκοντάς τους Αγγλικά ή χτίζοντας και επισκευάζοντας δομές στις κοινότητές τους Ως σύμβουλοι σας θα ακούσουμε τα ενδιαφέροντά σας και τους στόχους σας και θα οργανώσουμε ένα θερινό πρόγραμμα που να ταιριάζει με αυτά.

‘Αλλος ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών είναι η πρακτική σε μία εταιρία (internship) ή εθελοντική εργασία σε έναν κοινωφελή οργανισμό. Προσπαθήστε να οργανώσετε την εργασία για το καλοκαίρι μεταξύ των δύο τελευταίων ετών στο Λύκειο. Μπορεί να μάθετε από πρώτο χέρι για τις διάφορες επαγγελματικές δυνατότητες, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτάτε αυτό-εκτίμηση και ικανότητες οι οποίες θα φανούν ελκυστικές στους υπεύθυνους για την εισαγωγή σας στο πανεπιστήμιο. Χρησιμοποιήστε αυτό το καλοκαίρι για να εξερευνήσετε και να ξεκαθαρίσετε τις στόχους σας ως προς το πτυχίο και τους επαγγελματικούς σας στόχους μιλώντας με επαγγελματίες . Συγχρόνως, μπορείτε να αναπτύξετε ένα δίκτυο επαγγελματιών και μεντόρων οι οποίο μπορούν να σας βοηθήσουν στη μελλοντική σας καριέρα και να συντάξουν τις συστατικές επιστολές που θα συνοδεύσουν τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ένας ενδιαφέρων τρόπος για την επιλογή κολλεγίων και πανεπιστήμιων είναι να δείτε τι σκέφτονται οι φοιτητές τους. Εκτός από τις επισκέψεις σε πανεπιστήμια και τις συζητήσεις με φοιτητές ανάμεσα στα μαθήματά τους, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε φοιτητικές εφημερίδες που βρίσκονται στο Διαδίκτυο. Ρίξτε μια ματιά για να μάθετε ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα για κάθε πανεπιστήμιο, και για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε αν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ταιριάζει στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε τους χώρους όλων των Πανεπιστημίων στη λίστα σας, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με φοιτητικά άρθρα και βίντεο. Το College Prowler δεν εκδίδεται από κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αλλά γράφεται από φοιτητές. Το Unigo αναπτύχθηκε ως μία πλατφόρμα όπου οι φοιτητές μπορούν να μοιραστούν βίντεο, φωτογραφίες και αξιολογήσεις για το πανεπιστήμιό τους. Είναι επίσης ένας τρόπος για μαθητές Λυκείου να καταλάβουν πώς είναι η ζωή στο κάθε πανεπιστήμιο. Υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες, αφού το The Wall Street Journal on Campus, Unigo συνεργάζεται με την The Wall Street Journal σε θέματα όπως συνεντεύξεις με τους πρυτάνεις που είναι υπεύθυνοι για τις εισαγωγές των φοιτητών, και για πληροφόρηση σχετικά με τα δίδακτρα και τους τρόπους πληρωμής τους. Μία άλλη εξαιρετική πηγή πληροφόρησης είναι το Youniversity, που περιέχει περιηγήσεις των Πανεπιστημίων σε μορφή βίντεο. Βέβαια, δεν θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στις παραπάνω πηγές, και πάντα χρειάζεται να αξιολογούμε και να ερευνούμε τις διάφορες απόψεις, είναι όμως ένα σημείο από το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε την ερευνά σας. Όπως πάντα, πρέπει να προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να χρησιμοποιείτε το internet με σύνεση.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: SAT, TOEFL Κ.ΛΠ.

Τι είναι και γιατί πρέπει να τις περάσω;

Όλες αυτές οι εξετάσεις περιέχουν ένα μέρος πολλαπλών επιλογών και ένα άλλο που αφορά το γραπτό λόγο. Πολλά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ ζητούν από τους φοιτητές να υποβάλλουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ACT και SAT. Το ACT είναι μία εξέταση βασιζόμενη σε περιεχόμενο, η οποία εξετάζει τι περιεχόμενο έχει αφομοιώσει ο φοιτητής σε σχέση με τη γλώσσα και τα μαθηματικά. Αυτές οι εξετάσεις δίδονται αρκετές φορές το χρόνο. Το αποτέλεσμα βασίζεται μόνο στον αριθμό των σωστών απαντήσεων. Το SAT’s Critical Reasoning βασίζεται στον αριθμό των σωστών απαντήσεων μείον 0,25% για κάθε λάθος απάντηση. Το SAT βασίζεται λιγότερο στο περιεχόμενο σε σχέση με το ACT, και εξερευνά πιο πολύ τις δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων. Το PSAT είναι μία εκδοχή του SAT για μικρότερες ηλικίες. Συνήθως εξετάζονται οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου (για εξάσκηση) και είναι διαθέσιμο μόνο τον Οκτώβριο. Τα αποτελέσματα των Αμερικανών μαθητών της B Λυκείου χρησιμοποιούνται ως προ-εισαγωγικά αποτελέσματα για την απονομή των Εθνικών Υποτροφιών Ικανοτήτων (National Merit Scholarships). Για όσους μαθητές δεν δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις εξετάσεις, υπάρχουν πάνω από 700 κολλέγια τα οποία δε ζητούν ούτε το ACT ούτε το SAT, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων πολύ ανταγωνιστικών σχολών.

Μιλάω καλά Αγγλικά. Πρέπει να περάσω το TOEFL;

Πολλά κολλέγια και πανεπιστήμια ζητούν από τους φοιτητές που δεν έχουν σπουδάσει σε Αγγλικό ή Αμερικανικό σχολείο για τα 3 τελευταία έτη του Λυκείου να περάσουν το TOEFL, μία εξέταση επιδόσεων στην Αγγλική γλώσσα.

Η εταιρεία μας Educational Advisory Services μπορεί να συζητήσει μαζί σας το θέμα των εξετάσεων, να σας συμβουλεύσει σχετικά και να θέσει ένα πρόγραμμα για τη σχετική προετοιμασία.

Sarah Contomichalos is a member of the National Association for College Admission Counseling and subscribes to the Statement of Principles of Good Practice Laura O'Brien Gatzionis and Sarah Contomichalos are members of the Overseas Association of College Admissions Counselors Laura O'Brien Gatzionis is a member of the National Association for College Admission Counseling and subscribes to the Statement of Principles of Good Practice
Η Laura O'Brien Gatzionis και η Sarah Kinney Contomichalos είναι μέλη του National Association for College Admission Counseling
και ακολουθούν τις Αρχές Καλής Πρακτικής του.