ΣΕΛΙΔΑ ΓΟΝΕΩΝ

header photo | Eduadvise: Empowering students on their College-bound Odyssey, member of OACAC, HECA, NACAC, IECA (assoc.)Με τη διαδικασία της αίτησης σε Κολλέγιο, ξεκινάτε ένα σημαντικό ταξίδι που έχει στόχο την υποστήριξη του παιδιού σας σε όλη αυτή τη διαδρομή, Η διαδικασία απαιτεί σκληρή δουλειά, έρευνα και καλό σχεδιασμό από τους μαθητές αλλά και από του γονείς, από το στάδιο της επιλογής των Κολλεγίων μέχρι την επίσκεψη στους χώρους τους και τους τρόπους πληρωμής των διδάκτρων. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το παιδί σας δικαιούται να αναλάβει την ευθύνη για τη διαδικασία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι παίζουν ρόλο για να βρεθεί το καλύτερο «ταίριασμα» μεταξύ του κολλεγίου και του μαθητή. Εκτός από τα ακαδημαϊκά κριτήρια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως θέματα κοινωνικού ή γεωγραφικού ενδιαφέροντος, τα οποία μπορεί να είναι κρίσιμα για την ευτυχία ενός φοιτητή. Αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι μία περίοδος μάθησης και ωρίμανσης και σκοπός μας είναι να βρούμε το ιδανικό περιβάλλον όπου θα γίνει αυτό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καθοδηγήσουμε διακριτικά το μαθητή σε αυτό το μεγάλο βήμα αυτό-ανακάλυψης και ανεξαρτησίας.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Το The Marist Mindset List (“Λίστα Νοοτροπίας του Κολλεγίου Beloit”) βγαίνει κάθε Αύγουστο και θεωρείται αξιόπιστη περιγραφή του τρόπου σκέψης των νέων πρωτοετών παγκοσμίως. Μία άλλη άποψη αυτού του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου παρουσιάζει το Did You Know?.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ADMISSIONS OFFICE)

Υπάρχουν πολλά άρθρα και βιβλία για την εισαγωγή σε κολλέγια, μερικά από τα οποία δίνουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία. Προτείνουμε να ακολουθήσετε έναν υπεύθυνο πανεπιστημιακών εισαγωγών στο Wesleyan College κατά τη διάρκεια μίας περιόδου εισαγωγών, διαβάζοντας το βιβλίο The Gatekeepers: Inside the Admissions Process of a Premier College του Jacques Steinberg, σεβαστού εκπαιδευτικού συγγραφέα και αρθρογράφου στην εφημερίδα NY Times. Το Williams College επίσης προσφέρει το “Recipe for Success” (“Συνταγή για επιτυχία”), ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιευμένο στο Williams Alumni Review, το οποίο έχει γράψει ο Doug Lederman, συντάκτης του Inside Higher Education, που αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τέλος, τα περισσότερα κολλέγια και πανεπιστήμια έχουν στην ιστοσελίδα τους μία ειδική σελίδα η οποία είναι αφιερωμένη στις ανησυχίες των γονιών. Θα χαρούμε να σας οδηγήσουμε και σε άλλες πηγές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της έρευνας για τα κολλέγια.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΕΩΝ

Η οργάνωση και συμμετοχή επισκέψεων σε κολλέγια είναι ένα σημαντικό μέρος του ρόλου ενός γονέα στην εύρεση Κολλεγίου, ειδικά όταν ζούμε τόσο μακριά από αυτές τις σχολές. Μπορείτε να δείτε το College Visits για να πάρετε μία ιδέα. Επίσης, οι εικονικές περιηγήσεις μπορούν να σας δώσουν μία εικόνα για την πανεπιστημιούπολη, αλλά μην ξεχνάτε ότι μπορεί να είναι λίγο “στημένες”, αφού αυτές οι περιηγήσεις παρέχουν στα πανεπιστήμια την ευκαιρία να προωθηθούν και να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το eCampus Tours και το Campus Tours. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κολλέγιο οποιαδήποτε στιγμή. Θυμηθείτε όμως ότι, για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις επισκέψεις σας, υπάρχουν πολλές στρατηγικές και λεπτομέρειες που πρέπει να έχετε προσχεδιάσει, οπότε σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Ως μέρος της προσπαθείας μας να παρέχουμε όσο το δυνατό πιο ενημερωμένη πληροφόρηση, εκτελούμε συχνά επι-τόπου επισκέψεις στα Πανεπιστήμια ώστε να τα γνωρίζουμε καλύτερα.

‘ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ)

Μία από τις ανησυχίες των γονιών είναι το θέμα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των σπουδών στην πανεπιστημιούπολη. Για αυτό το θέμα μπορείτε να πάτε στο Security on Campus και να ερευνήσετε τις στατιστικές σε θέματα εγκληματικότητας σε κάθε κολλέγιο και πανεπιστήμιο, καθώς και για να βρείτε συμβουλές σε θέματα ασφαλείας. Αν είστε περίεργοι να δείτε πόσοι φοιτητές τελειώνουν τις σπουδές τους και αποφοιτούν επιτυχώς συμβουλευθείτε το The Education Trust για τα ποσοστά αποφοίτησης του κολλεγίου που σας ενδιαφέρει.

Sarah Contomichalos is a member of the National Association for College Admission Counseling and subscribes to the Statement of Principles of Good Practice Laura O'Brien Gatzionis and Sarah Contomichalos are members of the Overseas Association of College Admissions Counselors Laura O'Brien Gatzionis is a member of the National Association for College Admission Counseling and subscribes to the Statement of Principles of Good Practice
Η Laura O'Brien Gatzionis και η Sarah Kinney Contomichalos είναι μέλη του National Association for College Admission Counseling
και ακολουθούν τις Αρχές Καλής Πρακτικής του.